Allvarliga människor i teve säger att om vi inte lyckas vända utvecklingen så får vi typ jätteproblem om 20 år. Alltså, vi har redan jätteproblem. Vidare säger dom att jodå, det går att vända utvecklingen. Seriöst nu, om det hade gått att vända någon utveckling så hade det redan varit gjort. Och nej, jag tror inte att räddningen stavas fler elfordon. Jag är som bekant en pessimistisk typ, inte så att jag vill kalla mej klimatförnekare, inte alls, men jag tror att det är kört. Mänskligheten kommer att tjafsa om vem som har rätt eller fel, och hur det ska göras, om det ska göras, helt fram tills att katastrofen är ett faktum, om den sen kommer i form av pandemi, extremväder eller något annat. Och sen kommer den ena gruppen att säga ungefär ”vad var det vi sa” och den andra ”vi såg det inte komma”. Arma barn, mina stackars barn och barnbarn. Om 20 år är mina barnbarn runt knappt 30, mina barn runt 50. Jag själv kommer att vara färdig att avgå. Så hur ska jag leva mina sista 20 år?