Det nya bra

I en veckas tid ungefär har jag använt Idomin då allt annat gör galet ont och tycks förvärra mer än det hjälper. Det gäller både kortisonsalvor och de mjukgörare jag brukar använda. Och förvånande nog är smärtsamheten mindre, ”elefanthuden” mjukas upp och blir mindre benägen att spricka och fingrarna går mycket bättre att böja. Detta är fantastiskt. Jag får fortfarande ha tjocka lager av smörja och bomullsvantar, någon timme är max vad huden kan vara ute i luften innan det förvärras, så jag är långt ifrån bra. Men mindre plågad. Idomin är kletigt som satan och jag har fettfläckar på allt jag äger, men ändå. Det var synd att jag fick avbryta Methotrexate behandlingen, men jag mår bättre nu, både i magen och humöret. Tinnitus är också mildare, så även klådan. Och det är en obeskrivlig glädje att få sova lite, att kunna skissa nått streck, även om handlaget är klumpigt och resultatet fult.