Återbruket, remake, second hand och allt vad vi nu kallar det. Jag har alltid gillad sånt, det är inte det, men det känns som att något med det skaver nu. Överallt poppar det upp nya loppisar, nya återbrukssajter och så. Och måla om din möbel och sy om din gamla jacka och det. Så långt är det fine, men nånstans så blir ju även det ett skäl att fortsätta att överkonumera på ett sätt som är oskönt för jordens resurser. Faktum är att det bästa för jordens välbefinnande är om man inte målar möbeln annat än när det är av nöden tvunget. Att man inte syr en miljard shoppingkassar (hur många behöver en människa i sin livstid) av de gamla lakanen och gardinerna, utan faktiskt använder dedär lakanen och gardinerna tills det att dessa är så utslitna, att de endast duger som stoppning i nån soffkudde, eller lump att koka papper av. Sen får jag ju erkänna att jag blir omåttligt och konstigt nöjd med mej själv när jag väl lyckas sy om nått urvuxet plagg så jag få plats med min kropp i det. Det är jätteroligt att sy lapptäcken och shoppingkassar såklart, men jag har redan så många att de kommer att räcka i många framtida generationer.

Shoppingväska morot. #nyttlivtextil